tiistai 12. tammikuuta 2010

Ensimmäinen koulupäivä

Tänään pääsin varsinaiseen asiaan, miksi olen Milanoon tullut – eli opiskelemaan. Eilen illalla oli parin tunnin tutustumissessio ja tänä aamuna 4 tunnin luento aiheesta Fondamenti di Management. Iltapäivän toinen luento aiheesta Microeconomia olikin sitten peruttu, koska luennoitsija oli sairastunut.

Tammikuussa meillä on kolme valmistelevaa kurssia (Fondamenti di Management, Elementi di Microeconomia, Economia Internazionale), joiden tarkoituksena on saattaa varsin erilaisista taustoista tulevat opiskelijat suurin piirtein samalle viivalle. Tämä on oikein mukavaa myös minun kannalta, koska näitä aiheita on tullut opiskeltua jo aiemminkin, joten kurssit tarjoavat pehmeän laskun ja antavat aikaa totutella italiankieliseen opetukseen.

Tentit näistä kursseista on helmikuun ensimmäisinä päivinä ja niiden jälkeen alkavat sitten varsinaiseen aiheeseen (logistiikka, kuljetukset, infrastruktuurit) liittyvät kurssit.

Meidän kurssilla on 34 opiskelijaa. Ulkomaalaisia on minun lisäkseni 3 (Kreikasta, Perusta ja Ukrainasta). Aika monet ovat taustaltaan insinöörejä. Myös kauppatieteilijöitäkin on jonkin verran, mutta myös oikeustieteitä, valtiotieteitä, sosiologiaa opiskelleita. Ja myös joku humanistikin taitaa joukkoon mahtua. Ja ikähaitari on 24-34 vuotta.

3 kommenttia:

 1. Hienoa Hessu! Kuulostaa, että sopeutuminen Milanoon on alkanut hyvin.

  Vaikka jos luulit pääseväsi karkuun insinööripiirejä niin toisin kävi ;)

  Buona fortuna - saat todellisen italian kielikylvyn jos ulkomaalaisia ei ole tuon enempää. Millainen heidän kielitasonsa sitten on/ovatko asuneet Italiassa ennen?

  VastaaPoista
 2. Miä yritän ja miä yritän, mut jos tää viides kerta lähettää tää kommentti ei onnistu ni annan olla :)

  Jostain syystä nuo kurssien nimet tuo mulle mieleen juustot. Formaccio! Nautihan koulusta, iteki kaipaan koulun penkille.

  VastaaPoista
 3. Christa, ukrainalainen on ollut Italiassa jo vissiin 6 vuotta ja hän on myös tehnyt edellisen tutkintonsa Italiassa. Myös perulainen on ollut Italissa jo muutaman vuoden (ja hänellä tietysti se espanja-etu). Kreikkalainen sen sijaan on ollut Erasmus-vaihdossa Italiassa jokin aika sitten eli ilmeisesti max. vuoden asunut aikanaan Italiassa (hänen kielitaitonsa ehkä heikoin). Kaikki puhuvat kuitenkin tosi sujuvasti italiaa.

  Lopulta onnistuit kommentoimaan, Timo! Viides kerta toden sanoo!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.