torstai 18. helmikuuta 2010

Il Carnevale

Italiassa juhlitaan tällä viikolla karnevaalia. Kaduilla pyörii pieniä prinsessoja ja keijukaisia ja supersankareita, jotka heittelevät paperisilppua ympäriinsä.

Muualla Italiassa juhlinnat tosin taisi päättyä tiistaihin (Martedi Grasso), mutta Milanossa karnevaalia vietetään muuta Italiaa myöhemmin, koska perimätiedon mukaan, joskus 300-luvulla Milanon piispa Ambrogio (nykyään Milanon suojeluspyhimys), oli karnevaalin aikaan pyhiinvaelluksella ja pyysi kansaa odottamaan paluuseensa asti paaston ajan aloittamista.

Tänä vuonna Carnevale Ambrosianoa vietetään 18.-20.2. Lauantai-iltapäivänä järjestetään karnevaalikulkue, joka lähtee liikkeelle Porta Venezialta ja päättyy Duomolle. Aion suunnata silloin sitä katsomaan.Kuvassa Chiacchiere-pikkuleipiä, jotka ovat italialainen vastine laskiaispullalle eli karnevaali-ajan perinteinen herkku.

1 kommentti:

  1. Eipä näytä yhtään laskiaispullalle.Varmaan kuitenkin yhtä hyviä.Täällä kotona pullia syötiin sekä sunnuntaina että tiistaina.Talvisää oli siedettävä ulkoiluun.Nyt viikonlopuksi on ennustettu kovia pakkasia ja lisää lunta.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.