sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Mercato del antiquariato

Tänään vietin vapaapäivää. Sään kanssa kävi huono tuuri: kuluneella viikolla olin monta aurinkoista päivää, mutta tänään sää oli pilvisen harmaa. Iltapäivällä alkoi myös sataa vettä.

Ennen sadetta ehdin kuitenkin käydä Naviglion antiikkimarkkinoilla, niin kuin olin suunnitellut. Tarjoilen teille tässä muutaman tunnelmakuvan markkinoiden antimista.Naviglion antiikkimarkkinat järjestetään siis joka kuun viimeinen sunnuntai Naviglio Granden laidoilla. Kuukausi sitten tammikuun viimeinen sunnuntai oli upea aurinkoinen päivä, mutta mulla oli kolmena seuraavana päivänä kokeet, joten olin kotona pänttäämässä. En edes ollut hoksannut että oli sellainen sunnuntai kun markkinat järjestetään. Iltapäivällä päätin pikaisesti lähteä happihyppelylle ja poiketa Naviglio Granden varrelle haukkaamaan paninoa. Hämmästyin kun naviglion varret olivat täynnä myyntikojuja ja ihmisiä. En kuitenkaan jäänyt silloin kiertelemään, koska piti kiiruhtaa takaisin kirjojen ääreen. Tänään ehdin tutustua markkinoiden tarjontaan paremmalla ajalla.Siellä oli tavaraa aika laidasta laitaan. Oli huonekaluja, astioita, vintage-koruja, kirjoja, kaikenlaisia koriste-esineitä ja kaikenlaista mitä ihmiset saattavat keräillä ja niin edelleen.Tunnelma oli leppoisa ja ihmisiä oli paljon. Mutta mietin vaan, että kuinkahan moni sieltä oikeasti ostaa jotain ja kuinka moni on vaan katselemassa ja nauttimassa tunnelmasta (niin kuin minä).Perjantaina mainitsemani pyöräretki jäi tänään sateen vuoksi toteuttamatta. Täytyy palata siihen kevään kuluessa, jonain aurinkoisempana päivänä. Eiköhän niitä taas tule ja joku varmasti sattuu mun vapaapäivällekin.

2 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia! Mä olisin heti jäänyt ihastelemaan sormuksia ja peilejä pidemmäksi aikaa, jos olisin markkinoille sattunut. Oliko sulla mitään mitä olisit voinut edes harkita ostavasi? Miltä hintataso näytti, oliko kovin kallista / ylihinnoiteltua? Harmi, kun huhtikuun Milanon lomaani ei satu tuota kuun viimeistä sunnuntai-päivää, höh.

  Terveisin räntää satavasta Helsingistä,
  Virpi

  VastaaPoista
 2. Hei Virpi. Huonekaluja olisin voinut ostaa, jos olisi asunto jota sisustaa... Hintataso oli minusta aika kohtuullinen; ei voi sanoa että laadukkaan oloista tavaraa olisi halvalla tarjottu, mutta ei mitään ökykallista.
  Mielenkiintoisia vintage-koruja olisi saanut ihan pikkurahallakin.
  Keräilytavaran hintoja en edes tarkastellut, kun en kuitenkaan niiden arvon päälle ymmärtäisi...

  t. Hessu

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.