sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Mitä tänään syötäis?

Olen syönyt viime aikoina melkein joka päivä ravioleja tai tortellineja tomaattikastikkeella tai ilman. Lähikaupoissa on hyvät valikoimat tuorepastaa; minun suussa parhailta maistuu pinaatti-ricotta-täytteiset raviolit. Ne ovat hyvä iltaruokavaihtoehto, koska valmistuvat nopeasti eikä niiden valmistamiseen tarvita juuri muuta kuin kattila. Tuorepastan lisäksi kuluu paljon appelsiineja (ensimmäisen kuukauden aikana on tainnut mennä 10 kg), tomaatteja ja lähileipomosta haettua focaccia-leipää.

Pikkuhiljaa alkaa tehdä mieli jotain muuta.

Keittiövälineistöni on varsin minimaalinen. Kuvassa koko komeudessaan keittiöni varustus. Eniten ruoanlaittoa (tai oikeammin mielikuvitusta) rajoittaa kuitenkin se, ettei ole säilytysasioita, joten ruokaa pitää tehdä yksi annos kerrallaan. Eikä ruuanlaittoon saisi mennä kauempaa kuin itse aterian syömiseen…



Tässäpä teille haaste, ketkä nyt sitten käykään lukemassa tätä blogia:

Mitä tänään syötäis? Tai vaikka huomenna, koska tälle illalle on jo varattu niitä pinaatti-ricotta-tortellineja. Lähettäkää minulle ruokaideoita. Vaatimukset ovat siis seuraavat:

- aterian pitää valmistua nopeasti hellalla (kattilassa tai paistinpannulla)
- sitä pitäisi kätevästi voida valmistaa yksi annos kerrallaan
- sen valmistamiseen riittää yllä esitetyt välineet
- mausteiksi riittää suola ja pippuri (+ mahdollisesti yksi muu monikäyttöinen mauste – mikä?)

En ollut Suomessakaan kovin mielikuvituksellinen kokki. Yleensä kun tein ruokaa, tein uunissa makaronilaatikkoa, jonka sitten pakastin yksittäisannoksina. Se ei nyt täällä käy, joten tarvitaan uusia, tuoreita ideoita. (Siis kyllä täällä on uuni, mutta se on ihan törkyinen, enkä vielä aio sitä puhdistaa, koska ei mulla kuitenkaan ole mitään astioita, joissa voisin uuniruokia valmistaa. Eikä niitä säilytysastioita.)

Tähän mennessä olen investoinut noin 60 euroa kodin tarvikkeiden hankintaan täällä Italiassa. Ehkä vähän rahaa voisi vielä laittaa muutamaan säilytysrasiaan…

6 kommenttia:

  1. Hei Heli!Risottoruokia voi myös tehdä pieniä annoksia.Riisin joukkoon voit laittaa kasvisten lisäksi tonnikalaa tai/ja soijarouhetta.Riisin voit keittää kala-,kana-tai kasvisliemessä.
    Pastakastkeen voi laittaa paisinpannussa,jos pasta on kattilassa.Ruokakermaa,sipulia,rucolasilppua,kalaa,kanaa tai pähkinärouhetta.
    Yrttimausteet ovat kivoja suoan ja pippurin lisäksi.
    Keittoihin voi laittaa mitä vain kaupasta löytyy.
    Kannattaa kokeilla.
    Terv.äiti

    VastaaPoista
  2. Sitten on muuta tuorejuttua. Eli salaattia: vihersalaattiin voi laittaa sekaan raejuustoa tai no mitä siellä onkaan vaikka vuohenjuustoa, cuscusia (helppo valmistaa, ei tarvii keittää), papuja vaikka purkista, pastaa.
    Ja porkkanaa ja parsakaalia ja sen sellaista voi keittää, mieluiten höyryttää.

    Laura

    VastaaPoista
  3. Ai niin, Ikea myy starter-packeja. Siellä on myös säilytysrasioita, mutta siellä on paljon sellaista mitä sinulla jo on, joten ehkä ne muutamat säilytysrasiat voisi olla paikallaan. Ei liene paljon. Myydäänkö siellä jätskiä muovirasioissa?

    VastaaPoista
  4. Ei kun Ikeaan säilytysrasia ostoksille! ;) Sinne pääsee ilmaisella bussilta Bisceglie metropysäkiltä.

    Minäkin meinasin ehdottaa salaattia, mutta Laurus ehdätti ensin. Yksi juttu, mihin olen Milanossa asuessani rakastunut on feta (ja sitä kautta fetasalaatti)! Sitä kannattaa ostaa ruokakauppojen juusto/kinkku tiskiltä, sieltä saa todella tuoretta ja super pehmeää! Nam!

    Yksin ollessani, teen usein pastaa tomaatti-tonnikalakastikkeella. Super helppo, nopea ja hyvä.

    VastaaPoista
  5. Onpas tähän nyt vaikea saada kommenttia... Kolmasko kerta toden sanoo??

    Säilytysrasiat on laitettu ostoslistalle.

    Ruokalistalle on ehdotettu myös munakasta. Näillä pärjäänkin taas jonkin aikaa eteenpäin. Kiitos kaikille! Ideoita saa laittaa jatkossakin.

    VastaaPoista
  6. Heps! Salaatin oheen paistinpannulla kypsennetty pikku-kalapala maustettuna 1/2 sitruunan mehulla ja pippurilla = nam!

    Tai jos italian risotot ja tortellinit alkaa tursuamaan korvista, helppo vaihtoehto on myös siirtyä fajitaksiin con soijarouhe (taco-mausteella), salsaa, guacamolea, pilkottua kurkkua, paprikaa & salaattia sekä vähän juustoraastetta - yksittäisen lätyn paistat lämpimäksi paistinpannulla.

    Tahi sitten teet vaan kokonaisen kattilallisen tomaattikeittoa ja laitat kaikkien kotitalousneuvojen vastaisesti ylijääneen kattilassaan jääkaappiin. Sieltähän se siirtyy nopeasti taas seuraavana päivänä hellalle eikä tarvitse vaivautua pesemään säilytysrasioita ja kattilaa moneen kertaan ;)

    Reseptejä löytyy tarvittaessa, myös marokkolaisista kikhernekeitoista feta-minttu-quinoa-salaatteihin. Hyvää ruokahalua!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.