maanantai 31. toukokuuta 2010

Siivousta ja puutarhan hoitoa

Shokkiuutinen: Minulla ei ole imuria.
Viimeiset 5 kuukautta olen siivonnut asuntoni lakaisemalla ensin hiukset ja irtoroskat lattialta ja pyyhkimällä sitten (harjan ympärille käärityllä) märällä mikrokuituliinalla lattian puhtaaksi.Tämä oli ainakin itselleni pienoinen järkytys alkuun. Suomessa en ikinä, siis ikinä, lakaissut lattiaa. Ihan paikallisia roskanpoistojakin varten otin imurin esille. Asunnossani oli harja vain koska joku muu kantoi sen muutossa sisään enkä sitten viitsinyt sitä heittää pois.
Viiden harjasiivouskuukauden jälkeen olen entistä vankemmin pölynimurin kannattaja. Lattialle putoilevat hiukset ovat todella itsepintaisia pysymään lattialla.

Puutarhan kuulumisiakin on jo kyselty, joten tässä viimeisimmät:
Kasvit alkoivat voida aika huonosti tölkeissä, joten pari viikkoa sitten suuntasin puutarhakauppaan ja ostin yhden ison, suorakaiteen muotoisen ruukun ja multaa ja siirsin kasvit isompiin tiloihin. Sitten kasvit pääsivät myös ulos parvekkeelle.

Valitettavasti muutto oli liian järkyttävää tomaateille ja ne nuutuivat kaikki yksi kerrallaan. Noin viikko sitten viimeinen tomaatin taimi löytyi henkensä heittäneenä.
Myöskään toinen chilin taimi ei selvinnyt uudella kasvualustalla.

Jäljellä on siis basilikan taimet, jotka ovat edelleen minikokoisia, mutta pirteän näköisiä, sekä yksi chilin taimi, joka sekin on hentoinen, mutta hyvinvoivan oloinen.


Etualalla chili, taustalla basilikat.

Olen myös hankkinut alakerran ruokamarketista jonkun muun kasvattaman valmiin ruukkubasilikan näyttämään pikku-basilikalle mallia. Sekin voi nyt parin viikon jälkeen vielä hyvin ja olen saanut siitä monta kertaa laittaa ruuanjoukkoon basilikan lehtiä.

3 kommenttia:

 1. Pienuudestaan huolimatta ihan vankan näköisiä taimia. Eiköhän niistä satoakin tule.
  Miun tomaatintaimet pääsivät jo kasvihuoneeseen (sic! - meillä on siis sellainenkin). Niissä on pari tosi hyvin lähtenyttä, muut on pienempiä, mutta kuitenkin tosi monta sain kasvatettua. Toivottavasti saadaan paljon tomaattejakin.

  VastaaPoista
 2. Kylläpä ovat pölyttöminä säilyneet nämäkin siivousvälineet. Niin kiiltäviä kuin juuri paketista otettuina. Taitavat olla sitä mallia, johon ei piip tartu.

  VastaaPoista
 3. Mina puhdistan ne aina siivouksen jalkeen!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.