perjantai 11. kesäkuuta 2010

Sadonkorjuu

Tämän viikon alussa (ma, ti, ke) meillä oli taas tenttejä, joihin valmistautumiseen edellinen viikko hurahti. Torstaina pyörähtikin sitten viimeiset kurssit käyntiin. Jäljellä on tietojärjestelmiä ja kuljetuspalvelujen markkinointia.

Sillä aikaa kun minä pänttäsin kokeisiin, basilikat kasvoivat parvekkeella isoiksi.


Eilen torstaina oli sadonkorjuun aika ja basilikat päätyivät leikkuulaudan kautta salaattiin.


Keittiöbravuurini ja kaikkien aikojen suosikkiruokalajini on tässä:

Tomaatti-mozzarella-basilika-salaatti, joka myös Insalata Capresen nimellä tunnetaan.
Se on erityisen sovelias ruoka näin kesäaikaan kun on läkähdyttävän kuuma, eikä oikein tee mieli raskasta, lämmintä ruokaa.
Koska tällä kertaa kyseessä oli varsinainen merkkitapaus, käytettiinhän salaattiin vain omassa puutarhassa kasvatettua basilikaa*, piti mozzarellankin olla sellaista parempaa sorttia, Mozzarella di Bufala Campana DOP.

Nyt on edessä pitkä viikonloppu. Maanantaikin on vapaapäivä. Toivottavasti aurinko paistaa. Tai sataa. Tähän läkähdyttävään, kosteaan, pilviseen kuumuuteen kaipaisi jotain vaihtelua.
*Tomaatit oli kaupan tomaatteja (kirsikkatomaatteja ja cuore di bue (häränsydän) –tomaatteja), koska kuten edellisestä tarinasta kävi ilmi, oman puutarhan tomaatteja minun on turha odotella…. 
Chilin taimi on vielä elossa ja vahvistuu koko ajan, mutta basilikat ei siis ilmeisesti kasvata uusia lehdyköitä... Onko näin? Eilen jätin vielä muutaman basilikan lehden ruukkuun kun en raaskinut niitä kerralla käyttää kaikkia...

2 kommenttia:

  1. Kyllä basilika kasvattaa uutta lehteä aina vaan. Meillä viimevuotiset basilikat kestivät koko vuoden. Niitä pitääkin latvasta leikellä, eikä päästää kukkimaan.

    Itse kasvatettu ruoka on aina merkkitapaus :).

    VastaaPoista
  2. Nyt ymmärrän että munhan olisi pitänyt nappailla vaan niitä lehtiä eikä ottaa sitä vartta mukaan.... ei niistä varsien raadoista mitään kasva...

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.