sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Kuumuus

Milanon on yksi niistä 13 kaupungista Italiassa, jonne on annettu lämpövaroitus tulevalle viikolle. Emergenza caldo.

Seuraavan viikon aikana lämpötilan ja ilman kosteuden yhteisvaikutuksen ennustetaan saavan aikaan sen, että tuntuu siltä kuin lämpötila olisi 38-39 astetta. Tämä tarkoittaa pelastuspalvelun kolmitasoisen hälytysasteikon ylintä, punaista, tasoa ja pelastuspalvelu ryhtyy "ennakoiviin toimenpiteisiin riskiryhmien suojelemiseksi".

Viikon päästä sitten palataan normaalimpiin lämpötiloihin. Eli 32-35 asteeseen. Sekin on Suomen kesään tottuneelle ihan tarpeeksi.
Vaikka minähän siis pidän kuumuudesta. Parempi kuumuus kuin kylmyys.

Ulos aurinkoiselle kadulle astuessa kuuma ilma kietoutuu ympärille samalla tavalla kuin saunaan mennessä.

Onneksi minun asunnossa on sisäilmaa viilentävä lämpöpumppu. Muuten en saisi nukuttua yöllä.
Testailin sitä ekaa kertaa jo pari viikkoa sitten helteiden palattua. Se on tehokas eli viilentää nopeasti, mutta kun se on päällä asunnossa käy koko ajan pieni tuulenvire. Ja kun sen sammuttaa lämpötila nousee nopeasti. Nyt se on päässyt jatkuvaan käyttöön.

2 kommenttia:

 1. Heipä hei!
  Nyt on meilläkin lämmintä. Olimme muutaman päivän purjehtimassa. Tänään sunnuntaina oli helteistä. Muina päivinä myötätuulessa oli siedettävää, mutta vastatuulessa suorastaan kylmää. Yölämpötila ainakin saimaalla oli +14°C.Hellettä on luvassa koko viikoksi.
  Hienot tenttitulokset.
  Terv.äiti

  VastaaPoista
 2. En tiedä johtuuko siitä että olen tottunut kuumuuteen, vai jostain muusta, mutta viime viikolla ilma tuntui kuumemmalta ja läkähdyttävämmältä kuin nyt tuon varoituksen jälkeen...

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.