keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Nouveau quartier

Asustelen Pariisin esikaupunki alueella kunnassa nimeltä Asnières-sur-Seine. Metrolinja 13 kulkee tänne asti. Toimisto on vielä vähän kaempana, moottoritien varrella, teollisuusalueella, niinkuin arvelinkin.

Asnières-sur-Seinen kaupungintalo

Asnières vaikuttaa ensimmäisen viikon jälkeen ihan somalta ja siistiltä paikalta. Ei varmaankaan niitä pahamaineisimpiä lähiöitä.
Monikulttuurisuutta ei voi olla huomaamatta, mutta paikka vaikuttaa ihan rauhalliselta, siitäkin huolimatta, että on kuulemma yksi Euroopan tiheimmin asutetuista kunnista.

Metro- ja lähijunalinjat yhdistävät Pariisin keskustaan kätevästi. Työmatka taittuu bussilla ja kestää noin puoli tuntia.

Puisto, Place Maréchal Joffre, Asnières-sur-Seine

Mun asunto on aika lähellä kaupungintaloa ja varsinkin näillä lähikaduilla on sieviä ja hyvin kunnossapidettyjä vanhoja, pieniä kerrostaloja. Puiston ympäristössä on myös omakotitaloja ja paritaloja, nekin sieviä ja hyvin hoidettuja.
Metroaseman lähistöllä onkin sitten jo vähän ränsistyneempää. Sen laajemmin en ole vielä ehtinyt aluetta kierrellä. Oman kodin ja metroaseman väliä olen tallannut.

2 kommenttia:

  1. Maisemathan on kuin postikortista! Voin kuvitella sinut sipsuttamassa töihin korkokengissä ja kapeassa hameessa aidon pariisittaren tapaan. Joko on ranskan kieli käytössä?

    VastaaPoista
  2. Ei tunnu ranskan kieli minun suussa taipuvan. Pitäähän sitä vähän opetella, mutta vaikeaa on, vaikeaa on.
    Kapea hamekin vielä puuttuu!

    Onneksi on muutama kuukausi aikaa (vaikka vielä ei ole vahvistunut että kuinka monta kuukautta).

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.