sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Kevättä odotellessa

Tämä alkuvuosi on mennyt vähän niin kuin talvihorroksessa. Töissä ollut aika hektistä, joten sitten viikonloppuina ei ole huvittanut tehdä juuri mitään.
Retki Ghentiin jäänyt toistaiseksi ainoaksi. Antwerpen on ollut suunnitelmissa, mutta lopulta ei ole sitten inpiraatiota löytynyt. On ollut niin kylmäkin. Tai sitten on satanut vettä. Ja olen nukkunut aamuisin liian pitkään.
Sitten on ollut ne viikonlopun "pakolliset" eli kuntosali ja pyykinpesu. Brysselin kaduilla olen käynyt kuljeskelemassa ja välillä olen yrittänyt suunnata sellaisillekin alueille missä en ole aiemmin käynyt.

Luin taannoin jostain amerikalaisesta naistenlehdestä, miten sielläpäin maailmaa on havahduttu nyt siihen, miten tärkeä merkitys kampauksella on naisten mielialaan ja itseluottamukseen (bad hair day, anyone?) ja sinne on ilmaantunut jopa useampia kampaamoketjuja, jotka ovat erikoistuneet vain föönaamiseen. Että siellä ei siis leikata hiuksia ollenkaan, vaan sinne voi poiketa pesettämään hiuksensa ja sitten voi valita fööni-menusta sopivan föönauksen. Piikkisuora, kihara, tuuhea, aaltoileva ja niin edelleen. Artikkelin mukaan monet käyvät viikottain (tai useammin!) föönauttamassa hiuksensa.

Eilen minäkin keksin kokeilla tätä ja poikkesin sisään yhteen kampaamoliikkeeseen ihan vain pesettämään hiukseni (jotka kyllä olivatkin ehdottomasti pesun tarpeessa...).
Vaikka hieman meillä oli taas kielimuuria henkilökunnan kanssa, oli lopputulos oikein hyvä. Kampaajan tulkinta ohjeistuksestani "big and wavy" oli suoristusraudalla tehdyt kiharat. Olihan ne kauniit sen 5 minuuttia, sitten kostea ja tuulinen sää sai aikaan sen, että jäljellä oli vain aavistus sitä toivottua aaltoilua.


Mutta niin. Kirpeät aurinkoiset pakkas-päivät ovat nyt siis vaihtuneet perinteisempään brysseliläiseen talvisäähän. On siis leudonpaa, pilvisempää ja sateisempaa.
Kevät-auringon tuomaa energiaa odotellessa päätin kokeilla millainen on keltaisten ruusujen piristävä vaikutus.

1 kommentti:

  1. Aika kiva oliskin tuollainen föönaus kerran viikossa, tai edes silloin tällöin, ihan huvikseen. Uskon hyvän kampauksen piristävän, itse ainakin olen huomannut sen päinvastaisen puolen; eli likaisen ja latistuneen tukan väsyttävän ja koko olotilaa ja itsetuntoa laskevan vaikutuksen.

    Minäkin olen kokeillut jo tuoda kevättä kotiin kahdella tulppaanikimpulla. Keltaiset olisivat olleet vielä aurinkoisempia kuin vaaleanpunaiset.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.